خاصيت گيشنيز چيه؟

فروشگاه TNTBuy.ir

خاصيت گيشنيز چيه؟

۳۲۸ بازديد

مزايا و معايب گيشنيز

گشنيز براي چي خوبه؟

چرا گشنيز بخوريم؟،گشنيز درسته يا گيشنيز؟،خاصيت گشنيز،گشنيز با چي خوبه،گشنيز رو چطوري بخوريم،فوايد گشنيز،مضرات گشنيز،تخم گشنيز چطوري خورده ميشه،از كجا تخم گشنيز بخرم،خواص تخم گشنيز

khabis-ir-khavase-geshniz

گشنيز يك گياه بومي جنوب اروپا و مناطق مديترانه بوده و داراي خواص زياد و شايسته ايست اين گياه در نقاط زيادي از ايران نيز ميروييده و از زمان هاي قديم وجود داشته و حتي مورد استفده ي مصري ها نيز بوده است،بقراط اين گياه را به خوبي مي شناخته و از ان در درمان بيماري ها به كار ميبرده و همينطور در قرون وسطي گشنيز براي رفع ضعف جسماني تجويز ميشده .گروه طراحي سايت khabis.ir تصميم دارد گياهان را با مزايا و مضرات به شما معرفي كند و اين پست با تيتر خواص گشنيز اولين گياه معرفي شده است مشخصات اين گياه را در ادامه مطلب مشاهده نماييد.

 

معرفي و تاريخچه گياه گشنيز

گشنيز گياه بومي جنوب اروپا و مناطق مديترانه است و در بيشتر نقاط ايران نيز مي رويد. از زمان هاي قديم وجود داشته و حتي مورد مصرف مصري ها بوده است.

بقراط اين گياه را مي شناخته و براي درمان بيماري هاي مختلف از آن استفاده مي كرده است. در قرون وسطي ضعف جنسي را با گشنيز درمان مي كردند. پزشكان قديم عقيده داشتند گشنيز از سرايت امراض جلوگيري مي كند، از اين رو به افراد مبتلا به آبله دستور مي دادند كه آب گشنيز را به دور چشمهايشان بمالند تا ميكروب آبله به چشم ها سرايت نكند.

گشنيز گياهي است علفي و يك ساله، به رنگ سبز كه ارتفاع آن تا ۸۰ سانتي متر نيز مي رسد. برگ هاي آن به دو شكل ظاهر مي شوند. آنهايي كه در قاعده ساقه وجود دارند به شكل دندانه دار و ديگري در طول ساقه كه باريك و نخي مي شود. قسمت مورد استفاده گياه، ساقه، برگ و ميوه آن است. ميوه گشنيز گرد و به رنگ زرد است. بوي تازه آن مطبوع نبوده و تقريباً بد بو است ، ولي بر اثر خشك شدن اين بو از بين رفته و خوشبو مي شود.

خواص گشنيز

خواص تخم گشنيز :

۱) تخم گشنيز را پودر كرده و به نسبت مساوي با شكر يا

عسل  مخلوط كنيد كه براي تقويت بدن بسيار مفيد است.

۲) خوردن تخم گشنيز معده را تقويت مي كند و به همراه غذا به هضم آن كمك مي كند. معده و روده را ضد عفوني مي كند و كرم كش است. براي اين منظور ۲ تا ۵ گرم تخم بو داده آن مصرف شود.

۳) تخم گشنيز ادرار آور است.

۴) براي نرم كردن سينه از جوشانده تخم گشنيز استفاده مي كنند ، بدين صورت كه ۱۰ تا ۳۰ گرم از آن را در يك ليتر آب دم كرده و مانند چاي با شكر بنوشيد.

۵) براي بر طرف كرن تب و

سرماخوردگي  مفيد است. براي اين منظور يك سوپ رقيق از آب مرغ و گشنيز تازه تهيه كنيد و پس از چند مرتبه مصرف ، اثر معجزه آساي آن را ببينيد.

۶) تخم گشنيز شير

مادران شيرده  را زياد مي كند ، براي اين منظور بايد ۲ تا ۵ گرم از آن را با كمي عسل تناول كنند.

۷) تخم گشنيز نيرو دهنده قلب و نشاط آور است.

۸) تخم گشنيز قاعده آور است.

۹) جوشانده تخم گشنيز يا خوردن تخم گشنيز بو داده ، اسهال خوني و بيماري هاي عفوني روده مثل تب تيفوئيد را بهبود مي بخشد، چون شديداً ميكروب كش است.

۱۰) براي تسكين درد دندان تخم گشنيز بجويد.

خواص برگ و ساقه گشنيز :

۱) آب گشنيز

خواب آور  است. براي اين منظور بايد۳۰ گرم از آب گشنيز خام را همراه با شكر خورد. مصرف بيش از اين مقدار موجب حالت سستي مي شود.

۲) مسكن و آرام كننده است.

۳) خوردن گشنيز با غذا از ترش كرن جلوگيري مي كند و كلاً گشنيز جلوي مسموميت هاي غذايي را مي گيرد.

۴) براي بر طرف كردن

بوي بد دهان  سوپ يا آش گشنيز بخوريد.

۵) گشنيز تشنگي را بر طرف مي كند.

۶) براي كاستن از نيروي جنسي خوردن گشنيز اثر قوي دارد.

۷) گشنيز ضد نفخ است و دل درد را بر طرف مي كند.

۸) خوردن گشنيز براي

دهان و دندان  بسيار مفيد است. هم لثه  را سالم مي سازد و هم جلوي خرابي دندان ها را مي گيرد و درد دندان را بر طرف مي كند.

نظريه بزرگان در مورد گشنيز

زكرياي رازي پزشك و دانشمند مسلمان ، گشنيز را براي آرام كردن سردرد و رفع سستي تجويز مي كرد . البته در حديثي آمده است كه امام موسي كاظم ( ع ) فرمودند : خوردن

سيب  ترش و گشنيز موجب حالت نسيان و فراموشي مي شود.

چند فرمول دارويي

براي بر طرف كرن درد دندان :

۱۰گرم تخم گشنيز را در چهار ليتر آب بريزيد و بگذاريد بجوشد تا حجم آن به يك ليتر برسد. آن را كمي سرد كنيد و در دهان مزه مزه كنيد تا درد دندان بر طرف شود.

بر طرف كردن بواسير :

۱۰ گرم تخم گشنيز را بو داده تا قهوه اي رنگ شود. آن را پودر كنيد و با مقداري سركه مخلوط كرده و چند روز آن را بنوشيد تا بواسير بر طرف شود.

براي شستن دهان و دندان :

يك قاشق چايخوري پودر تخم گشنيز را در يك ليوان آب جوش ريخته ، به مدت ۵ دقيقه دم كنيد. سپس آن را براي شستن دهان، دندان و گلو غرغره كنيد.

تركيب شيميايي

مواد موجود در ۱۰۰ گرم گشنيز

آب  ۷/۵ گرم
سلولز  ۳۸ گرم
مواد چرب  ۱۵ گرم
اسيداگزاليك  ۱ گرم
 كلسيم  ۱۷۰ ميلي گرم
ويتامين A  ۲۰۰ واحد
ويتامين C  ۵۰ ميلي گرم

مواد چرب گشنيز مركب از اسيد اوئيك، اسيد پالتيك و اسيد لينولئيك است.

خواص گشنيز

نكته :

مصرف به اندازه گشنيز هيچ گونه ضرري ندارد، ولي مصرف زياد از حد آن باعث حالت مستي توام با خستگي شديد مي شود و گاهي به خواب عميق ، گنگي و بي حسي منجر مي انجامد.

موارد استفاده گشنيز

گشنيز تازه گياه معطري است كه در كوكو و آش استفاده مي شود. تخم آن را نيز تفت داده و پودر مي كنند و به عنوان ادويه خصوصاً در غذاهاي هندي ، در ادويه گرام ماسالا استفاده مي كنند. مخلوط پودر تخم گشنيز و زيره سبز در غذاهاي ايراني مثل خورش ها،

عدسي  و عدس پلو  استفاده مي شود.

خواص دارويي گشنيز

گشنيز و تخم گشنيز از نظر طب قديم ايران سرد و خشك است.

خواص گشنيز

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.